Panama'nın en güçlü sendikalarından biri olan İnşaat ve Benzeri Sektörlerde Çalışan İşçilerin Ulusal Sendikası (Suntracs) önderliğinde meydanlara inen halk, Panama Parlamentosu önünde Trump'ı protesto etti.
ABD bayrağı ve Trump posterlerini yakan göstericiler, Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino'ya desteklerini dile getirdi.
Suntracs'tan yapılan açıklamada, "Donald Trump'ın tehditlerini kesin bir şekilde reddediyoruz. Bu bölge Panamalılara aittir. Egemenliğimizi ve kanalımızı korumakta kararlıyız." ifadesine yer verildi.
Murillo ise sosyal medya hesabından uluslararası topluma teşekkür ederek, "Tüm Panamalılar adına, farklı devlet başkanları, eski devlet başkanları, uluslararası örgüt liderleri ve yurttaşlardan gelen dayanışma mesajlarına minnettarız. Panama Kanalı bugün ve her zaman dünya ticaretine hizmet etmeye devam edecek." paylaşımında bulundu.
Diğer İçerikler
Seçilmiş Devlet Başkanını Eşkiya Yöntemiyle Kaçıran Trump Venezuela'yı 51. Eyalet Yap..
Eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın 15 Yaşındaki Kızı Babasına Kur’an Okumasını Tavsiye ..
AIPAC, Gelen Tepkiler Üzerine ABD'li Siyasi Adaylara Doğrudan Bağış Yapmayı ve Destek..
ABD, Suudi Arabistan’daki Diplomatlarını Çekme Talimatı Verdi, Ürdün, Katar ve Kuveyt..