ABD Başkanı Joe Biden'ın görevi devralması sonrasında Orta Doğu'ya seyahat eden ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin göreve gelmesi ile ABD ve İran ilişkilerinin "fırsat dönemine" girdiğini söyledi.
Donald Trump'ın görevdeki son haftalarında İran ile ABD arasında artan bir tehdit dalgasının söz konusu olduğunu anlatan McKenzie, İran'a karşı caydırıcı davrandıklarını ve amaçlarının "savaşı engellemek" olduğunu ifade etti.
İran'ın Irak'ta ve bölgede doğrudan ABD'yi hedef almadığını ancak Irak'ta destekledikleri güçlerin faaliyetlerinin devam ettiğini kaydeden McKenzie, "Genel olarak onlar da (İran) desteklediği güçlere o sırada bir savaş çıkarmanın doğru bir zaman olmadığını söylediler. Tabii tüm bu olanlar sadece askeri boyutla alakalı değil. İran'ın da yeni yönetimi beklediğine ve işlerin değişip değişmeyeceğine yönelik siyasal hesaplamalar yaptığına eminim." dedi.
McKenzie, "Artık ABD politikasını geri getirecek yeni bir yönetim var." ifadesini kullandı.
Diğer İçerikler
Amerikan Ordusu Askere Alma Yaşını 42'ye Yükseltti, Esrar Bulundurmadan Mahkûmiyeti O..
Eski Başkan Biden Görünmeyen Kişilerle El Sıkışıyordu, Trump Kimle Konuşuyor? Trump, ..
Donald Trump Hem Dünyayı Hem de Kendi Halkını Aldatıyor, İran Savaşıyla İlgili Söyled..