AA
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden, ABD'nin ulusal güvenliği, dış politikası ve ekonomisine yönelik tehdit oluşturmaya devam etmesi nedeniyle 15 Nisan 2021'de ilan edilen Rusya kaynaklı "ulusal acil durum"a ilişkin başkanlık kararnamesini uzatacağı konusunda Kongre'yi bilgilendirdi.
Başkan Biden, Rusya'nın, "özellikle ABD ve müttefiklerinde özgür ve adil seçimler ve demokratik kurumları baltalama çabaları, kötü niyetli siber faaliyetler, uluslararası yolsuzluğu teşvik etmek, muhalifleri ve gazetecileri hedef almak, ABD ulusal güvenliği için önem arz eden ülke ve bölgelerde güvenliği baltalamak, devletlerin toprak bütünlüğüne saygı duymamak dahil uluslararası hukuk ilkelerini ihlal etmek" gibi nedenlerle ABD'nin ulusal güvenlik, dış politika ve ekonomisine "sıra dışı ve olağanüstü" tehdit oluşturmaya devam ettiğini belirtti.
Biden, bu nedenle, 15 Nisan 2023'te süresi dolacak olan acil durum halinin bu tarihten sonra da yürürlükte kalması gerektiğini kaydetti.
Diğer İçerikler
Trump Yönetimi, Müslüman Kongre Üyesi Ilhan Omar'ı Sudan Gerekçelerle Sınır Dışı Etme..
ABD Savaş Bakanı Hegseth, Uzaydan Denizaltı Faaliyetlerine Kadar Alanı Koordine Edece..
Demokratlar 3 Kasım Seçimlerini Kazanmaları Halinde Başkan Trump’ı Geniş Çaplı Soruşt..
Trump’ın "Enerji Ateşkesi" Tepki Çekiyor: Anlaşma Rusya’ya Alan Açarken Ukrayna ve Av..
3 Kasım Seçimleri için 276 Milyon Dolar Veren Elon Musk Cumhuriyetçi Parti’nin En Büy..
ABD Polisi Müslüman Senatör İlhan Omar’ın Evine Uyduruk Gerekçelerle Baskın Düzenledi..
Piskopos Timothy Broglio, Katolik Askerlerin Müslüman Nidal Hasan’ın Kurşuna Dizilmes..
Trump Atina Büyükelçisi Yaptığı Oğlunun Eski Nişanlısını Rüşvet Gerekçesiyle Görevden..