ABD Yönetimi Bir Mossad Casusluk Şebekesi Olan Epstein Konusunu Örtbas Ediyor

FBI ve Adalet Bakanlığı, Jeffrey Epstein dosyasına dair yıllardır süren spekülasyonlara son verecek bir rapor yayımladı. Raporda, müşteri listesi, şantaj ve cinayet iddialarına ilişkin herhangi bir delile ulaşılamadığı belirtildi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

FBI ve ABD Adalet Bakanlığı, 2019 yılında Manhattan’daki bir hapishanede ölen milyarder Jeffrey Epstein’a yönelik iddialara ilişkin yürütülen kapsamlı soruşturmanın sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Açıklanan rapora göre, Epstein’ın güçlü isimleri şantajla sindirdiğine, bir “müşteri listesi” tuttuğuna veya öldürüldüğüne dair iddiaları destekleyen herhangi bir somut delil bulunamadı. Raporda, Epstein’ın ölümüne ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinin intihar bulgularını desteklediği kaydedildi.

Federal yetkililer, 9 Ağustos 2019 saat 22:40’tan itibaren Epstein’ın ertesi sabah 06:30’da hücresinde tepkisiz şekilde bulunmasına kadar geçen sürede kaydedilen video kayıtlarını detaylı şekilde inceledi. Soruşturma kapsamında davayla bağlantılı başka kişilere yönelik herhangi bir suçlama yöneltilmeyeceği belirtildi.

Epstein hakkında ilk federal soruşturma 2005 yılında Florida’da, çocuklara yönelik cinsel istismar iddiaları üzerine başlatılmıştı. 2008 yılında yapılan tartışmalı bir anlaşmayla cezası hafifletilmişti. Ancak 2019’da New York Güney Bölge Savcılığı tarafından açılan yeni davada, Epstein çocuk istismarı ve insan kaçakçılığı suçlamalarıyla tekrar tutuklanmıştı.

Epstein’ın uzun yıllar birlikte çalıştığı Ghislaine Maxwell, insan kaçakçılığı ve cinsel istismar suçlarından 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Buna rağmen kamuoyunda, özellikle sağ çevrelerde, Epstein’ın hükümet yetkilileri, ünlüler ve iş dünyasının önde gelen isimlerini kapsayan bir suç ağı nedeniyle susturulduğuna yönelik iddialar gündemde kalmaya devam ediyor.

Trump döneminde FBI Direktör Yardımcısı olarak görev yapan Kash Patel ve eski Gizli Servis ajanı Dan Bongino, Epstein’ın ölümüne ilişkin şüphelerini sosyal medya üzerinden sıkça dile getirmişti. Ancak daha sonra her iki isim de intihar tezini kabul etti. Bongino, Mayıs ayında Fox News’ta katıldığı bir programda, “Bütün dosyayı gördüm. O kendi hayatına son verdi,” açıklamasında bulundu.

Raporda, “Epstein’a ait suçlayıcı bir ‘müşteri listesi’, ünlü isimleri şantajla sindirdiğine dair güvenilir bir delil ya da üçüncü şahıslar hakkında soruşturma başlatılmasına yol açacak herhangi bir bulgu bulunmamıştır” ifadelerine yer verildi. Ayrıca Adalet Bakanlığı ve FBI, dosyaya ilişkin daha fazla materyalin kamuoyuna açıklanmasının uygun olmayacağını bildirdi. Mevcut belgelerde çocuk istismarı mağdurlarına ait özel bilgilerin yer aldığı, bu nedenle yayımlanmasının mümkün olmadığı vurgulandı.

Başsavcı Pam Bondi ise Şubat ayında Fox News’te yaptığı açıklamada, masasında bir Epstein “müşteri listesi” bulunduğunu ve bu listenin yakında kamuoyuna açıklanacağını öne sürmüştü. Aynı dönemde, Adalet Bakanlığı’nın Beyaz Saray’daki aşırı sağcı bazı kişilere “sınıflandırması kaldırılmış” olarak işaretlenmiş dosyalar ilettiği iddia edilmişti. Ancak bu belgelerin büyük çoğunluğunun zaten kamuya açık bilgiler içerdiği ortaya çıktı.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA