ABD’li yetkililer, Karayipler açıklarında başka bir petrol tankerine daha el konulduğunu duyurdu. ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın “hayalet filo”ya ait iki tanker gemisine “titizlikle koordine edilmiş” operasyonlarla el koyduğunu bildirdi. Operasyonların birkaç saat arayla gerçekleştirildiği belirtildi.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ise X hesabından yaptığı açıklamada, “Yaptırım uygulanan ve yasadışı Venezuela petrolüne yönelik abluka, dünyanın her yerinde tam olarak devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, İzlanda açıklarında el konulduğu sırada adı Marinera olan tankerin engellenmemesi çağrısında bulunmuştu. Buna karşılık Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın toplantısında Rusya bayraklı geminin “yanlış bayrak nedeniyle devletsiz olarak değerlendirildiğini” söyledi.
Diğer İçerikler
Venezuela Halkının İradesini Yok Sayan Trump, Ülkeyi Sömürmek için Washington’dan Yön..
Trump, Operasyon Tehdidinde Bulunduğu Kolombiya Cumhurbaşkanı ile Görüştükten Sonra “..
ABD’de ICE Ajanı Silahsız Bir Kadını Sokakta Öldürdü; Trump Öldürülmesini Destekledi,..
Venezuela Petrolü’nün ABD’ye Akacağını İlan Eden Trump, Burdan Elde Edilecek Paranın ..
Prof. Dr. Jeffrey Sachs Tarihi BM Toplantısında Venezuela Üzerindeki ABD Güç Gaspını ..
Washington Post Anketi: ABD Halkının Çoğunluğu Venezuela’yı ABD’nin Yönetmesine Karşı..