ABD ordusu Barış Pınarı Harekatı'nın ardından, Suriye'nin kuzeydoğusundaki petrol sahalarında devriyelere yeniden başladı.
ABD ordusuna ait 5 zırhlı araç ve 2 pikap, Türkiye-Suriye sınırına 6 kilometre uzaklıktaki Kahtaniye beldesi ile Rumeylan ilçesi arasında, yaklaşık 40 kilometrelik hatta devriye yaptı.
ABD ordusu böylece, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde de durdurduğu devriyelerini yeniden başlatmış oldu.
Suriye-Türkiye sınırındaki Kamışlı ilçesinin doğusunda yer alan Kahtaniye'de petrol yataklarının varlığı biliniyor.
Bir diğer petrol bölgesi olan Rumeylan ise Irak sınırına 15-20 kilometre uzaklıkta.
Rumeylan ilçesinde ABD'nin hava üssü ve 100'den fazla askeri bulunuyor.
ABD yönetimi, geçen hafta, Suriye'deki petrol sahalarında askeri varlığını güçlendireceğini açıkladıktan sonra ülkenin doğusundaki Deyrizor ili civarına askeri tahkimatlarını artırmıştı.
Diğer İçerikler
Sapık Epstein Rezaletleri ile Suçlanan Trump için Papazlar Beyaz Saray’da Dua Seansı ..
ABD’den İran’a Saldırıyı Meşrulaştırma Çabası, Trump’a Suikast Düzenlemekten Yargılan..
ABD Adalet Bakanlığı, Trump'a Yönelik Cinsel Saldırı İddialarını İçeren Belgeleri Yay..
Borç Batağındaki ABD Bu Maliyete Ne Kadar Katlanabilir? Analizler Savaşın Günlük Mali..
ABD’den Ard Arda İslam’a Saldırı: Temsilciler Meclisi Başkanı ‘İslam Sapkın Bir Dindi..
Mühimmat Riskiyle Karşı Karşıya Olduğu Söylenen ABD’nin Bunun İçin 50 Milyar Dolarlık..