ABD Başkanı Donald Trump, Washington'da Arjantin Cumhurbaşkanı Javier Milei ile görüşmesinden sonra, Milei’nin partisinin ara seçimde kaybetmesi durumunda ABD’nin Arjantin’e vermeyi planladığı yardımı “boşa harcamayacağını” söyledi.
Trump, ülkesinin Arjantin’e sağladığı desteğin seçim sonuçlarına bağlı olduğunu vurgularken, “Biz bu işin zamanı boşa harcamaya gelmiş değiliz” ifadesini kullandı. Bu sözler, Arjantin piyasalarında dalgalanmaya yol açtı; döviz kuru ve hisse senedi fiyatlarında kısa süreli oynaklık gözlendi.
ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Trump yönetiminin daha önce 20 milyar dolarlık döviz takası (swap) anlaşmasıyla destek verdiği Arjantin’e ek olarak, özel sermaye ve egemen fonlarla 20 milyar dolara kadar yeni bir finansman paketi oluşturmayı planladığını açıkladı.
Trump’ın bu açıklamaları, Arjantin’de “yardımın siyasal şartlara bağlanması” tartışmasını alevlendirdi. Karşıt görüşteki muhalefet liderleri, ABD müdahalesi olarak niteledikleri bu yaklaşımı “egemenliğe müdahale” şeklinde eleştiriyor.
Diğer İçerikler
Trump Yönetimi, Müslüman Kongre Üyesi Ilhan Omar'ı Sudan Gerekçelerle Sınır Dışı Etme..
ABD Savaş Bakanı Hegseth, Uzaydan Denizaltı Faaliyetlerine Kadar Alanı Koordine Edece..
Demokratlar 3 Kasım Seçimlerini Kazanmaları Halinde Başkan Trump’ı Geniş Çaplı Soruşt..
Trump’ın "Enerji Ateşkesi" Tepki Çekiyor: Anlaşma Rusya’ya Alan Açarken Ukrayna ve Av..
3 Kasım Seçimleri için 276 Milyon Dolar Veren Elon Musk Cumhuriyetçi Parti’nin En Büy..
ABD Polisi Müslüman Senatör İlhan Omar’ın Evine Uyduruk Gerekçelerle Baskın Düzenledi..
Piskopos Timothy Broglio, Katolik Askerlerin Müslüman Nidal Hasan’ın Kurşuna Dizilmes..