Libya'nın doğusundaki silahlı milislerin lideri Halife Hafter, krize çözüm arayışı kapsamında Türkiye ve Rusya'nın Libya'daki taraflara 12 Ocak'tan itibaren ateşkes yapılması çağrısını reddetti.
Darbeci General Halife Hafter'in liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu isimli silahlı grubun Sözcüsü Ahmed el-Mismari, resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.
Mismari, görüntülü açıklamasında, ateşkes çağrılarını reddederek "askeri operasyonlara" devam edeceklerini söyledi.
Hafter güçlerinin sözcüsü, Türkiye ve Rusya'nın ortak ateşkes çağrısına karşılık Türkiye'yi zikretmeksizin "Putin'in ateşkes çağrısını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak Trablus'u ele geçiren ve bazı ülkelerin desteğini alan terör örgütlerine yönelik savaşımız sonuna kadar devam edecektir." dedi.
Diğer İçerikler
Mısır ve Sudan’dan Etiyopya’ya Karşı Ortak Tavır: Nil Suları Konusunda Tek Taraflı Ad..
Güney Afrika Ateşkes Oldu Diye Adalet Divanındaki İsrail’le İlgili Soykırım Başvurusu..
Fransa, Protestolar ve Ordu Ayaklanması Nedeniyle Madagaskar Devlet Başkanı'nı Tahliy..
Madagaskar’da Darbe Girişimi Devam Ediyor, Protestocuların Desteklediği Bir Subay Ord..
BM Raporunda Sahel Bölgesindeki Çatışma ve İklim Değişikliğinin Göçü Hızlandırdığı Aç..