Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye hava yolu şirketi Cham Wings aracılığıyla Hafter’in merkez olarak edindiği Libya’nın doğusundaki Bingazi kentine Suriye’den savaşçılar getirildi.
Açıklamada Esed rejimi, Hizbullah, İran Devrim Muhafızları ve Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı savaşçıların Bingazi’ye taşındığının belirlendiği kaydedildi.
Bingazi’den üst düzey bir heyet 1 Mart’ta Şam’ı ziyaret ederek Beşar Esed ile görüşmüştü. Ziyaretten kısa bir süre sonra, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) kararına aykırı bir şekilde, Esed rejimi Libya Şam Büyükelçiliğini Halife Hafter’in sözde hükümetine vermişti.
Diğer İçerikler
Madagaskar’da Darbe Girişimi Devam Ediyor, Protestocuların Desteklediği Bir Subay Ord..
BM Raporunda Sahel Bölgesindeki Çatışma ve İklim Değişikliğinin Göçü Hızlandırdığı Aç..
Demokratik Kongo, AB’nin Ruanda’yla Yaptığı Maden Anlaşmasını Çifte Standart Olarak G..
Gençlerin Protestoları Devam Ederken Madagaskar Devlet Başkanı Halktan Bir Yıl Süre İ..
Taşan Nil Suları Tarlaları ve Yerleşim Yerlerini Bastı, Etiyopya ile Mısır Arasında S..